Achtergrond bij Beleggen op de golven Waar zijn we op de golven? Waarom gaan de aandelenkoersen al lang zo veel omhoog? N.B. dit blog is à titre personnel en hoeft de visie van BMO Global asset Management niet weer te geven
Pagina's
▼
21 juli 2010
Palin de kampioen van de theedrinkers aapt wilders na
Palin verzette zich tegen het bouwen van moskeeën, vooral bij ground zero.
Je ziet dat zij als boegbeeld van de Tea Party een zelfde soort verlammende werking op de VS begint uit te oefenen als Wilders op Nederland en haar standpunten beginnen steeds meer op die van Wilders te lijken.
Obama wordt door de Tea Party nu op dezelfde manier tot gehakt vermalen als Fortuin dat deed met de puinhopen van paars (wat verlangen we er naar terug). Na de verkieizingen in november in de VS zal een en ander wat onregeerbaarder worden. Het congres gaat naar de republikeinen en de senaat mischien ook. De zittende regering wordt per definitie in zulke onzekere tijden weggestemd. Maar Amerikanen houden van verdeelde macht, gridlock. Dat houdt de overheidsbestedingen in de hand en de belastingverhogingen ook.
Obamanomics is voorlopig niet het succes dat men gehoopt had. Hij komt niet met overtuigende plannen om de economie uit het slop te trekken. Mooie gezondheidswetten, maar geen plannen om de gezondheidszorg overtuigend goedkoper te maken (hij heeft alleen hoop). Hij raakt nog niet eens zijn begrote geld aan infrastructuurinvesteringen kwijt.
Uiteindelijk heeft Obama toch wel een goede kans om herkozen te worden. de republikeinen dreigen een te extreme figuur naar voren te schuiven en de economische cyclus heeft een goede kans ongeveer in de tweede helft van 2011 op te leven en dat kan doorzetten in2012, net lang genoeg om als goed beoordeeld te worden door de kiezer.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten