Achtergrond bij Beleggen op de golven Waar zijn we op de golven? Waarom gaan de aandelenkoersen al lang zo veel omhoog? N.B. dit blog is à titre personnel en hoeft de visie van BMO Global asset Management niet weer te geven
Pagina's
▼
20 oktober 2010
goed nieuws 20 oktober
-Aziatische beurzen namen renteverhoging China met bijbehorende flinke daling Amerikaanse beurzen vrij goed op. Chinese beurs stoomt gewoon door.
-Toetreding Rusland tot WTO in zicht volgens Summers
-Nederlandse consumenten minder somber (het wordt tijd, CBS index vertrouwen van -14 naar -10; koopbereidheid verbeterde ook)
-Omzetverwachtingen omhoog bijgesteld door PSA, BASF, dus cyclische sectoren als auto’s en chemie gaan nog niet zo slecht
-Intel gaat stevig meer investeren, daar zal ASML niet rouwig om zijn.
-Posen (centrale bank Engeland) wilde volgens net gepubliceerde notulen BOE 50 miljard pond extra QE; kans op QE2 in Engeland neemt toe.
-China vatbaar voor rede dat yuan te goedkoop is. Stijging was niet de Chinese 0,27% maar de westerse 0,25%.
-Cisco en Oracle zeggen in opiniestuk WSJ dat als de VS weer toestaan tegen 5% belastingtarief gelden van hun multinationals naar de VS mogen worden getransfereerd er $1000 miljard de VS kan binnenstromen (en $50 miljard extra belastinginkomsten, maar dan wel dollar sterker).
-Angst voor inflation targeting neemt toe op obligatiemarkt, met als gevolg hogere lange rentes (gunstig voor pensioenpremies).
-Men fluistert op goede gronden dat de oppositie in Portugal instemt met flinke overheidsbezuinigingen (nodig om minderheidsregering aan meerderheid te helpen)
-In de VS was men in de nopjes met de resultaten en verhalen van Boeing, Merck, Pfizer, diverse grondstoffenproducenten. Het winstseizoen verloopt vrij goed, met hier en daar wat uitglijders (bij sommige financials, maar andere financials deden het dan weer veel beter dan verwacht)
-Architecture Billings Index in VS voor de bouw van onroerend goed steeg boven 50 en staat op hoogste niveau sinds begin 2008.
-In het FD staat de cartoon van Hein de Kort. Er is hier geen sprake van een vertrouwenscrisis in de politiek [itt Fukuyama die zei dat NL is veranderd in een van wantrouwen vervulde samenleving]Na zo’n debat wordt het vertrouwen al snel minder min.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten