Pagina's

2 februari 2013

Spam en ja of nee paniek


De laatste dagen komen er spamaanvallen op mijn blog. De spamfilter van Google houdt ineens niet alle spam meer tegen. Om de een of andere reden plaatst men ineens commentaren bij oude posten. Hoe meer commentaar, des te beter is normaal mijn devies, dat maakt de boel levendiger en als bonus word je dan ook nog beter gevonden door de zoekmachines.
Waarom ineens die posten populair worden weet ik niet. De spammers hebben het over hevige bloedingen en hoe die te voorkomen, dat is natuurlijk heel bruikbaar voor beleggers geweest. Of ze zien beleggen als een soort roulette en dat sluit dan weer aan bij hun chatroulette.

De paniek van 2011 (2). Ineens met reeksen commentaren die vroeger niet door de spamfilter van Google kwamen. Ik laat ze toch maar staan.
Vaak zegt die plotselinge populariteit iets over wat er aan de hand is in de wereld. Soms is dat onbelangrijk, zoals de populariteit van Octopus Paul berichten vlak voor zijn dood.
Wat zegt dit verhaal over  de paniek van 2011? Er is bijna het tegenovergestelde gaande in 2013.
In heel korte tijd was de beurs in 2011 totaal van slag geraakt met een enorme val van de risk appetite doordat men inzag dat de Eurocrisis een blijvertje zou worden met volstrekt onduidelijke maar niet goede gevolgen.
Men gaf de moed op, maar dat was niet nodig, want de centrale banken moesten te hulp komen.

 Nu dreigt het omgekeerde: men denkt dat alles economisch goed gaat en centrale banken nooit meer zullen stoppen met hun gulheid.

Eerst dacht men dat QE een afnemende meeropbrengst had op de beursstijging, er was steeds meer QE nodig om de beurs omhoog te krijgen, maar nu denkt men ineens dat re toenemende opbrengsten van QE zijn. De beurs stijgt veel harder dan evenredig met de QE in de VS. Flow of funds geven een waarschuwing volgens Bank of america, plaatje inn Business insider,
Tijd voor een rondje paniek? Of is men nog te ongelovig dat de beurzen herstellen? Beleggers weten het (nog) niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten