Pagina's

12 februari 2014

China stabiliseert, maar gaat het omhoog?

Gisteren zag ik bij twee brokers optimistische verhalen over de Chinese beurs. Ze vinden Chinese aandelen zo goedkoop, dat ze er niet meer van af kunnen blijven.
Of de aandelenkoersen omhoog gaan, omdat ze zo goedkoop zijn, is nogal onduidelijk. Ik deed een regressie van de koerswinstverhoudingen (PE) in China met de geldgroei (M2) en inflatie. In het bovenstaand plaatje kun je zien dat je dan de PE redelijk hebt kunnen verklaren. Deze is nu niet veel te laag. De geldgroei moet afzwakken en de inflatie mag niet veel stijgen. Dat betekent dat de PE niet zo veel zou moeten stijgen. De Chinese beurs kan dan overigens nog steeds omhoog, omdat er van tijd tot tijd (en naar verwachting ook in de komende twee jaar) er behoorlijke winststijging kan zijn (maar niet zo hoog als enkele jaren gelden).
De PE's kunnen overigens wel omhoog als de markten gaan geloven dat het juridisch systeem in China een stuk is verbeterd en dat corruptie zo ongeveer is uitgebannen.

JP Morgan denkt dat de Chinese beurs kan stijgen omdat de PMI seizoenmatig de komende twee maanden zal stijgen, de PE van 8 zo laag is en men meer in de hervormingen zal gaan geloven nar aanleiding van twee grote politieke sessies. Ze breken een lans voor de Chinext en aandelen van het Nieuwe China.
Barclays vindt China uiteraard ook vooral een koopje .
 
Nu zitten we op 3% verschil in earnings yield. Gemiddeld belooft dit 12% outperformance. Het verband lijkt niet sterk, maar alle ruitjes bij verschillen van 3% of meer staan in het kwadrant van outperformance van Emerging Markets.

Bij een horizon van 1+ jaar moet je daarom nu al beginnen met kopen EM ten koste van DM. Of dat op korte termijn ook goed is, dat is uiteraard nog in nevelen gehuld. De particulier verkoopt nog steeds op ramkoers, maar je ziet al twijfel bij de hedge funds. Op het ogenblik wordt vooral Japan ingeslagen als buy the dip door buitenlanders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten