Pagina's

17 augustus 2014

as good as it gets, en dat is niet goed genoeg voor Europa

as good as it gets: http://bonddad.blogspot.nl/2014/08/industrial-production-and-nonfarm.html
Werkgelegenheidsgroei en groei industriële productie zijn op het hoogste niveau deze eeuw in de VS. Meer zit er niet in, veel minder overigens ook niet. Voor de groei van de werkgelegenheid is dit voldoende. De groei van de industriële productie in de VS gaat de komende maanden iets afgeremd worden door de tegenvallende omzetten die een nieuwe kleine voorraadcorrectie kunnen veroorzaken. Het brengt de 3% groeivoorspellingen in gevaar, maar het wijst nog steeds op duidelijk meer dan 2% economische groei.
Het wijst ook op een doorgaande daling van de werkloosheid in de VS en daarmee het einde van de 0% rente in de VS. Yellen wordt een havik. Daarmee hoort de tijd van zeer lage volatiliteit ook voorbij te zijn.

De zorgen zijn om Europa. In de VS gaat het per hoofd van de bevolking nu net zo goed als in het Japanscenario, maar in Europa gaat het sinds 2011 aanzienlijk slechter (plaatje Minack).
De slechte groeicijfers over het tweede kwartaal in de drie grote landen van de eurozone Duitsland, Italië en Frankrijk zijn een goede voedingsbodem voor een nieuwe lawine aan onheilsverhalen over Europa en vooral de europeriferie. In Italië is de overheidsschuld veel te snel aan het stijgen door de ongeveer nulgroei van inflatie en BNP. Zo'n buitenkans voor een met azijn doordrenkte toekomstvisie laat Pritchard Ambrose Evans zich natuurlijk niet ontgaan
http://www.telegraph.co.uk/finance/comment/ambroseevans_pritchard/11032571/Italys-Renzi-must-bring-back-the-lira-to-end-depression.html In een jaar tijd steeg de overheidschuld inItalië van 130,2% naar 135,6%. Voor stabilisatie is u een primair begrotingsoverschot van minstens 5% nodig op de begroting en als de inflatie lager dan 2% is nog meer.
El Erian denkt er precies zo over: Markets Are Making a Terrible Bet on Europe.
   

,In Japan is het economisch nieuws nu ongeveer maximaal aan het tegenvallen, de yen biedt geen hulp. Het verhaal van Kuroda dat de Japanse economie deze keer de verhoging van de BTW beter doorstond dan de vorige keren kan in de prullenmand. -6,6% groei in het tweede kwartaal, dat zorgt voor extreem lage groei in 2014. Het herstel lijkt niet mee te vallen. Misschien was het wel een meesterzet van Kuroda om zo luid te roepen dat het allemaal wel meeviel met de groei in Japan, nu heeft hij een beter verhaal om met extra monetaire stimulering te komen, QQE.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten