Pagina's

1 juli 2015

De dagelijkse portie Griekse verrassingenVaroufakis meldde dat Griekenland in de euro blijft, ook al betaalt Griekenland zijn schulden niet en bezuinigt men voor geen drachme. De rest van de eurozone moet Griekenland uit de euro trappen. Maar dat mag niet volgens Varoufakis, zo is dat bij de vorming van de euro geregeld. Men onderhandelde gewoon stiekem door in Griekenland. Maar helaas, ze hebben daar niet alles goed ingeschat. De eurozone vertrouwt op een ja bij het referendum en wil deze week even geen water bij de wijn doen. Foutje, dat referendum als het ja wordt. Het IMF zegt nooit dat er een default is op hun leningen, ze zijn slechts ‘ in arrears’. Daar het IMF voorrang heeft op andere leningen, is dat genoeg. Als ze de eurozone betalen, dan moeten ze het IMF ook betalen. Verder hebben ze nog staatsleningen onder Engels recht. Dan kan men bij wanbetaling beslag leggen op Griekse bezittingen in het buitenland, zoals schepen. Die leningen onder Engels recht voortrekken kan niet zonder toestemming van de Trojka. Een heel onplezierige situatie voor Griekenland. Dan is er nog de noodsteun van de ECB. Die hoort men terug te betalen aan de ECB. Dat kan natuurlijk niet, maar toch. Rampzalig voor de banken. Er moet ergens poen vandaan komen en onze Jeroen houdt de hand op de knip. Kortom, invoering van een parallelvaluta is nabij. Dat koopt weer tijd. Het blikje wordt dan weer verder geschopt. Het blikje is zodanig in elkaar getrapt, dat het haast niet meer vooruit is te trappen.

Varoufakis meldde dat Griekenland in de euro blijft, ook al betaalt Griekenland zijn schulden niet en bezuinigt men voor geen drachme. De rest van de eurozone moet Griekenland uit de euro trappen. Maar dat mag niet volgens Varoufakis, zo is dat bij de vorming van de euro geregeld.
Men onderhandelde gewoon stiekem door in Griekenland. Maar helaas, ze hebben daar niet alles goed ingeschat. De eurozone vertrouwt op een ja bij het referendum en wil deze week even geen water bij de wijn doen. Foutje, dat referendum als het ja wordt.
Het IMF zegt nooit dat er een default is op hun leningen, ze zijn slechts ‘ in arrears’. Daar het IMF voorrang heeft op andere leningen, is dat genoeg. Als ze de eurozone betalen, dan moeten ze het IMF ook betalen. Verder hebben ze nog staatsleningen onder Engels recht. Dan kan men bij wanbetaling beslag leggen op Griekse bezittingen in het buitenland, zoals schepen. Die leningen onder Engels recht voortrekken kan niet zonder toestemming van de Trojka. Een heel onplezierige situatie voor Griekenland.
Dan is er nog de noodsteun van de ECB. Die hoort men terug te betalen aan de ECB. Dat kan natuurlijk niet, maar toch. Rampzalig voor de banken. Er moet ergens poen vandaan komen en onze Jeroen houdt de hand op de knip.

Kortom, invoering van een parallelvaluta is nabij. Dat koopt weer tijd. Het blikje wordt dan weer verder geschopt. Het blikje is zodanig in elkaar getrapt, dat het haast niet meer vooruit is te trappen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten