Na iets te veel somberheid begon de beursweek opgewekt, maar Trump wist later in de week het sentiment toch weer wat te vergallen. Hij verdedigde zuidelijk racistisch gedrag, maar gooide opnieuw een extreem rechtse Breitbart aanhanger uit het Witte Huis (generaal Kelly lijkt verdienstelijk de oorlogen in het Witte Huis te gaan verminderen).
Per saldo opnieuw zeer weinig beweging en een S&P die dicht bij het record staat (maar er zijn heel wat aandelen die kleine kleerscheuren hebben opgelopen). Chartisten weren somberder en via opties verzekeren werd weer goedkoper.
De centrale bankiers produceerden geen nieuws op hun seminar in Jackson Hole en dat ziet men als zeer goed nieuws. De dollar werd zwakker omdat Draghi de euro niet omlaag pratte en men Cohn meer kanen geeft om Yellen op te volgen en die schijnt een nog grotere duif te zijn dan Yellen. Cohn walgt van het gedrag van Trump over Charlottesville maar blijft zich inspannen voor belastingverlagingen met zo veel mogelijk behoud van de bestaande aftrekposten (FT artikel).
Ook het pond was weer zwak.
Het schaarse economische nieuws in de VS (komende week komt alles, werkgelegenheidscijfers, persoonlijk inkomen, ISM, PCE inflatie etc.) wees op zwakke bouw (verkopen bestaande en nieuwe huizen o.a.), dalende orders (ex transport niet), iets hogere maar nog steeds zeer lage initial claims voor werkloosheid. Markit PMI manufacturing was iets omlaag, maar voor diensten behoorlijk omhoog.
De Duitse IFO en ZEW waren wat zwakker maar nog steeds zeer goed, maar het sentiment had te lijden onder pessimisme over autofabrikanten.
Olieprijzen iets omhoog door orkaan Harvey (uitval productie in Golf van Mexico en Texas).
Meer optimisme bij Chinese beleggers, al waren de macro winstcijfers minder goed dan die van individuele. De yuan is weer sterk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten