Orkanen zijn aan het beuken op Midden Amerika. Harvey was al erg, maar Irma is sterker. men bibbert al voor Joshua en die orkanen van K tot en met Z gaan nog de nodige onheil brengen.
Nog afgezien van het menselijk leed, daar zit de markt immers niet mee, zie je toch wel invloed op economie: veel ontslagen (initial claims +62.000 vorige wek dankzij Harvey), consumptie eerst terug dan volle kracht vooruit. Toch genoeg om de groei in de VS voor het derde kwartaal onder 2% te brengen al zit de Atlanta Fed op basis van de nu bekende cijfers nog boven 3% zit.
Jarenlang geen grote orkanen oer de VS en nu ineens meerdere I(het is niet afgelopen met Irma).
Er zijn enkele vervelende wolkjes aan het firmament van de VS verschenen in de vorm van slechte autoverkopen, wegvallende geldgroei en kredietgroei verdwijnende groei van het aantal huishoudens, dalende huren in de nodige steden, rimpels in de vastgoedmarkt. Loongroei zwakt af en dat bij dalende lage werkloosheid. 15 staten in de VS groeiden niet recentelijk. Allemaal recessiewaarschuwingen. Die worden in de wind geslagen omdat men gelooft in de fenomenale belastingverlagingen van Trump. Die heeft wel iets anders te doen dan werken aan belastingverlagingen. Noord Korea, Twitteroorlogen, kinderen het land uitzetten, dat lijkt de prioriteit te hebben tot ontzetting van zelfs republikeinen. Zij nemen trump dan ook niet meer serieus. Dat merkt Trump ook en hij is daar erg boos over. Nee, hi zal geen do nothing president zijn. Bommen op Korea en handelsoorlog met China, BMW's verbieden om nog een auto te verkopen in de VS.
Ondertussen stoomt de euro verder op, De ECB lijkt pas op 1,30 een echte pijndrempel te hebben denken mijn collega's in Londen.Wie weet, maar ik ben even wat onzekerder, slik even mijn bullish verhaal voor de markten in. Dat zal straks echt wel weer terugkomen, maar even geduld lijkt op zijn plaats. Miaschien ben ik inderdaad een oude brombeer die de self sustaining recovery niet ziet, maar toch.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten