Weer een week met bijna niet fluctuerende aandelenkoersen, waarbij de S&P wel een all time high aantikte.
Het positieve verband tussen beurzen en de rente ging opnieuw niet op, de huidige rally's komen steeds duidelijker door te veel verruiming van centrale banken, niet door de macro.
De rentes bleken weer lager te kunnen worden, maar niet met overtuiging. Het geloof in te veel verruimende centrale banken vooral in het VK en Japan maar ook de ECB is bijna grenzeloos. Vooral de rente in het VK is de laatste weken totaal door de grond aan het gaan. Engelse pensioenfondsen worden een stuk bezorgder:
(en dit gaat net zo mis tot op heden als de campagne van Trump om America great again te maken)
(en El Erian voor Amerika http://www.bloomberg.com/view/articles/2016-08-12/the-titanic-risks-of-the-retirement-system)
De olieprijs kon omhoog op geruchten over een productiebeperking van de OPEC af te spreken volgende maand in Algiers en op lagere voorraden benzine in de VS..
De detailhandelsverkopen stegen niet in de VS in juli, terwijl men op +0,4% had gerekend (dit cijfer wordt heel vaak herzien). Die over juni werden opwaarts herzien naar +0,8%.
Het consumentenvertrouwen University of Michigan bleef sterk. Loonstijgingen werden bij de jaarlijkse revisie flink naar beneden bijgesteld (lagere bonussen).
Producentenprijzen daalden meer dan verwacht. Initial claims voor werkloosheid bleven extreem laag. Het jolts-report let een gezonde vraag via nieuwe vacatures zien.
De productiviteitsgroei was -0,5%, erg slecht.
NFIB (vertrouwen midden- en kleinbedrijf) steeg 0,1% verder, de flinke stijging van de maand ervoor daarmee vasthoudend.
Over het tweede kwartaal groeide het BNP van Duitsland met 0,4% en Nederland zelfs met 0,6%, maar in Italië was er geen groei.
In China stegen op jaarbasis de detailhandelsverkopen met slechts 10,2% (maand ervoor: 10,6%), de industriële productie bleef 6% groeien en investeringen vielen terug van 9% naar 8,1%.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten