Het belangrijkste nieuws was de meevallende daling (0,3%) van de werkloosheid in de VS en de opwaartse bijstellingen van de werkgelegenheidsgroei in vorige maanden in de VS. Na jaren groeit het aantal ambtenaren eindelijk weer, ook het aantal zelfstandigen schijnt nu behoorlijk te groeien.
De ISM, de graadmeter voor het bedrijfsleven in de VS steeg weer boven de 50 en ook in de dienstensector was er een stijging te zien naar goede niveaus. De component nieuwe orders steeg, dit is in tegenspraak met de maandelijkse officiële statistieken hiervoor.
In Europa waren de PMI's niet zo best, met uitzondering van Nederland en ierland bleven ze allemaal onder de 50. Wel was er een goede stijging in Spanje en Italië.
In Frankrijk viel een en ander weer tegen, de populariteit van Hollande is fors gedaald.
In China viel de PMI voor de diensten tegen.
De olieprijs daalde behoorlijk, vermoedelijk op herstel productie in de VS en toch nog uitvoer door Iran. Daar keldert de valuta overigens de laatste tijd, maar dit raakt de inflatie daar nog niet zo erg (omdat men met officiële vastgestelde koersen werkt en niet marktwaarde).
Er was weinig beweging in de eurocrisis, geen verrassingen van de ECB, de inflatieverwachtingen liepen weer op.
Romney won overtuigend zijn eerste debat met Obama, maar behalve Carl Rove gelooft bijna niemand nog in de kansen van Romney, de dalende werkloosheid maakte de stijging van zijn kansen volgens de wedkantoren weer ongedaan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten