De beurzen waren niet erg van slag door de laffe aanslag in Manchester, een daverend succes in de ogen van de militair zwaar verliezende IS.
De S&P en Nasdaq staan weer op all time high, zelfs ETF Brazilië herstelde 12% van de klap van vorige week. Bitcoins schoten steeds harder omhoog, vrijdag met korte correctie. Een echte bubbel (tig procent premie op de bitcoin ETF; winst nemen op bitcoins is moeizaam, daardoor weinig arbitrage; er is een 9-13-9 signaal volgens Tom Demark dat een bitcoincrash voorspelt).
De VIX tuimelde weer naar tomeloze laagte, maar de werkelijke volatiliteit was nog ongelooflijk veel lager..
De OPEC kwam zoals verwacht met een productiebeperking waarop de olieprijs eerst duikelde maar daarna weer wat opkrabbelde.
Trumps rondreis had als hoogtepunt de vele analyses over de lichaamstaal. Melania die Trump ontweek, de paus die subtiel een tik uitdeelde aan Trump om een hand in hand te voorkomen, een Macron die de hand van Trump fijn kneep en hem later passeerde om Angela een hand te geven. Die arme premier van Montenegro die ruw uit het midden werd verstoten door Trump om zelf weer het middelpunt te worden. Zonder koptelefoon deed hij niet eens of hij luisterde naar de Italiaanse gastheer. Trump meet alles af aan hoe veel zaken hij kan doen en banen kan creëren, met groene business probeert men Trump een groen hart te geven. Een Duits hart heeft hij ook niet, het is volgens hem een in en in slecht land dat te veel BMW's exporteert. De NAVO kreeg ook geen geruststellende woorden, artikel 5 kan hem niet bekoren, eerst 3% (2% is niet langer voldoende) van het BNP uitgeven aan defensie of anders die arme Amerikaanse belastingbetaler een vergoeding geven. G7 niet blij.
Weinig nieuws uit de notulen van de FED, voorsorteren op renteverhoging in juni en hoe eind dit jaar te starten met balansverkorting. Daarna wat sussende woorden van Williams dat twee renteverhogingen wel genoeg zijn voor 2017.
Trumps begroting werd gepresenteerd zonder Trump en zonder verrassingen (behalve onnozele beginnersfouten bij het dubbel doorrekenen van inverdieneffecten). CBO rekende door wat 'repeal Obamacare' in het huidige voorstel zou opleveren, een magere $119 miljard in totaal over tien jaar, genoeg om bijna alle hoop van republikeinen om Obamacare aan 23 miljoen Amerikanen te kunnen onthouden ongeveer de bodem te doen inslaan, no way dat voldoende senatoren te porren zijn voor zo'n armzalige nieuwe wet.
1,2% groei in het eerste kwartaal in de VS in plaats van de eerder gemelde 0,7% (vooral door meer consumptie). De macro berekening in het BNPvan winsten daalden 1,9%, heel anders dan de +10%+ van de S&P.
Huizenverkopen en nieuwe orders vielen tegen, leidend tot iets neerwaartse bijstellingen voor de groei in het tweede kwartaal. Nu wijzen de harde data op 3%+ groei en de soft data op minder, minder dan 3%. Groothandelsvoorraden daalden, maar verkopen stegen (en dus eindelijk mooie daling van voorraden/verkopen, de voorraadcyclus gaat straks aan groei bijdragen). Markit PMI was iets omlaag voor de industrie, maar omhoog voor diensten.
Het Engelse pond was weer zwak, men zei vanwege het opveren van Labour in de peilingen na het manifest van de Tories waarbij er akelig meer gedokt moet worden voor zorg. en neerwaartse herziening van groei in eerste kwartaal van 0,3 naar 0,2%.
Het goede economische nieuws voor de EU houdt maar niet op, weer hogere IFO, het Duitse ondernemersvertrouwen staat ongeveer op een record.
De opininiepeilingen in Frankrijk wijzen op een meerderheid voor Macron's En Marche.
Moody's kwam met een downgrade voor Chinese schuld. Boosheid aldaar, maar de yuan bleef stabiel.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten