4 juni 2021

donkere wolken boven de aandelenmarkt: de goede tijden lijken even op

 Het wil al eventjes niet meer met de Nasdaq en ook de S&P500 lijkt niet vooruit te braden.

Angst voor inflatie krijgt de schuld. Echt groot is die angst nog niet op de obligatiemarkt en de volgens de inflatie swaps. Maar voor de consument ziet het er toch wat slechter uit: vooral in de VS schieten de benzineprijzen toch echt wat te ver omhoog en wereldwijd beginnen de hogere voedselprijzen toch wel wat ellende te veroorzaken. Huren in de VS beginnen nu toch ook flink te stijgen en dat is een indicatie voor langdurig hogere inflatie (niet voor hyperinflatie). Reden genoeg om de voortekenen te gaan geloven dat de FED zal gaan praten over het verminderen van het QE-tempo, tapering van de aankopen.

En zoals Puru Saxena al zei, dat hoort goed te zijn voor een 18-20% correctie.

Misschien nog wel erger is dat Elon Musk gebroken heeft met bitcoin. Het is uit tussen hen. De jeugdige speculanten weten niet goed meer wat ze nu met flinke leverage moeten kopen. Meme aandelen, maar dat gaat toch wel heel snel fout, zo zullen velen al gemerkt hebben.

De VIX lijkt even op te lopen e dat mag even niet. China is boos op Biden en de yuan lijkt te verzwakken tegen de dollar. Rampspoed dus voor beleggers in aantocht, vooral voor grondstoffen, als Xi echt doorzet. 

De sterrenwichelaars hadden er al voor gewaarschuwd. Volgens Gann komt er een correctie rond ongever juli. Dat gebeurt nu eenmaal om de zo veel tijd en nu lijkt het weer de tijd voor een stapje terug. Sell in May, herstel ju8ni. Zo zegt ook Avi Gilbert van Sentimen Trader maar niet al te veel, want de S&P500 moet naar 6000 voor de grote afmars begint (het Chaotisch Neergangscenario in mijn boek met Ter Veer, ongeveer voorspeld rond 2024). 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten