12 juni 2022

somberheid alom

Dalende beurzen op wegzakkend vertrouwen vanwege vooral hoge inflatie. De komende week met grote optie-expiraties is aak de slechtste week van de maand. 

De inflatiecijfers van de VS waren slecht en voorlopige tellingen wijzen op nog hogere inflatie over juni. In Australië zetten ze kroppen ijsbergsla op de foto met prijskaartjes van $12 tot $20 (hoogste was $24 Christmas Island). Sla  was overigens een van de weinige dingen die goedkoper werden afgelopen maand in de VS

Het consumentenvertrouwen van de VS staat ongelooflijk laag, lager dan in de financiële crisis van 2008 en corona 2020. Volgens het tot vorig jaar sterke verband tussen koerswinstverhouding en vertrouwen zouden de koersen nog heel veel lager moeten staan. President Biden is buitengewoon impopulair, nog veel erger dan Trump. Een deel van het lage vertrouwen is toe te schrijven aan verzet tegen Biden, maar het is toch vooral de hoge benzineprijs en de gedaalde koopkracht. 

De logica wijst nog steeds op lagere inflatie, want de voorraden van de retail sector zijn veel te hoog en de OPEC gaat echt wel meer olie produceren, vooral nu Saoedi-Arabië weer in genade is aangenomen door de VS en weer door mag gaan met onfrisse politiek. Zelfs Iran mag gerust stiekem meer olie verkopen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten