19 januari 2011

Huizenmarkt VS trekt aan, maar nu werkt olieprijs tegen



De laatste tijd heeft de consumptie niet gereageerd op hogere olieprijzen. Dat is vreemd, meestal hindert dit de groei van de retail sales. De retail sales waren niet zo goed in december, misschien eisen de hogere olieprijzen nu wat meer hun tol. Consumptie zou in het eerste kwartaal van 2011 wel eens iets lager hierdoor kunnen zijn.
Vanuit de huizenmarkt komt nu toch echt beter nieuws in de VS. Het aantal starts was niet zo best afgelopen maand, maar met de vergunningen gaat het des te beter.
Ook de Architecture Billings Index is nu echt goed aan het opkrabbelen.
Blogs die al jaren negatief zijn over de huizenmarkt als Calculated Risk begint nu positieve geluiden los te laten over de huizenmarkt. het herstel van de markt van apartementen schijnt echt door te zetten. Er is te weinig gebouwd en dat gaat leiden tot meer activiteit op het gebeid van de zgn. multihuizensector. Huren gaan behoorlijk stijgen, vermoedelijk iets meer dan GS nu zo stellig meldt.
Het plaatje van Calcuclated Risk laat zien dat de huizenbouw haast niet meer lager kan, eiegnlijk aleen maar flink hoger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten