22 november 2020

de tactiek van de verschroeide aarde, we worden allemaal deplorables

 We zien ineens politici die tegen beter weten in hun land naar de afrond willen leiden. We zien Trump die rare dingen doet zoals Biden extreem hinderen bij het vormen van een nieuwe regering, onverantwoord veel troepen terugtrekken uit Afghanistan, helemaal niets meer doet aan coronamaatregelen, oproepen tot niet accepteren van de verkiezingsuitslag, een minister Mnuchin die speciale kredietconstructies voor noodlijdend bedrijfsleven plotseling stopt per 31 december, een congres dat maar niet tot een nieuwe stimulering komt terwijl 31 december heel veel uitkeringen stoppen (een fiscal cliff lijkt onafwendbaar).

We zien Johnson in het VK die steeds meer onafwendbaar op een harde Brexit aanstuurt, Hongarije en Polen die de begroting van de EU blokkeren vanwege minimale eisen aan de rechtsstaat zoals aangegeven door het Europese parlement (en de vrekkige vier, Nederland krijgt weer de schuld zo lijkt het).

En wat een heet baantje, het verdedigen van Trump. Onder de hete lampen van de tv-opname. De haarverf van die arme Giuliani, toch ooit de meest bewonderde burgemeester van New York na 9/11, liep uit bij de toelichting van hun strategie om de grootschalige verkiezingsfraude in de ogen van Trump en vele van zijn aanhangers aan te tonen. Maar Giuliani wordt er goed voor betaald, $20.000 per dag wilde hij hebben. Na zijn melt down (al gaande sinds 9/11) werd bekend dat zijn zoon was besmet met corona., net als zoon junior van the Donald.

Vermoedelijke moordenaar Nicky Verstappen na 22 jaar eindelijk veroordeeld via schakelbewijs. Zo pakte hij andere jongetjes aan in die tijd en zo moet hij het ook bij Nicky gedaan hebben. Geen echt bewijs, maar hij heeft zich overduidelijk vergrepen aan de jongen die zijn aandacht trok (en dat kon eigenlijk alleen levend) en toen hij wegging van de onheilsplek was de jongen dood.

Schakelbewijs. zo werkt Trump ook: promises made, promises kept. Iedereen van 2016 stemde dus weer op hem in 2020. Plus mensen die het toen vergeten waren. Hij heeft dus volgens schakelbewijs gewonnen, onomstotelijk, maar er moet nog wel wat voor geprocedeerd worden. Het is duidelijk dat de verkiezingen opnieuw gehouden moeten worden, zodat men alsnog op de juiste partij kan stemmen. 75% van de republikeinen denkt dat de verkiezingen gestolen zijn door Biden en kameraad Harris. Dat de verkiezing gestolen is staat als een huis als alternatief feit.

We hebben nieuwe deplorables in Nederland: Jip en Janneke die dermate populistisch discriminerende rolbevestigende toon uitslaan zoals in de jaren 50 gebruikelijk dat niet meer kan anno 2020.

De toeslagenaffaire in Nederland waarbij mensen met buitenlandse achternaam zwaar achtervolgd werden vanwege achteraf terecht toegekende subsidies toch zware boetes onterecht kregen: alle betrokken ambtenaren zeiden in de parlementaire enquête deze week hetzelfde wir haben es nicht gewust. We wisten het wel, maar deden net alsof het niet hun zaak was. Een ongeluk in slow motion. zo is de wet, het is onze schuld niet. we zagen het fout gaan, maar zo was de wet immers. Befehl ist Befehl. 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten