12 februari 2021

Peggy Noonan verguist Trump in het hol van de leeuw

 

https://www.wsj.com/articles/a-vote-to-acquit-is-a-vote-for-a-lie-11613084456

Peggy Noonan, een republikein van oude stempel van de Bush’es en Reagan, tot voor kort (tot Trump aan de macht kwam) de meest gerenommeerde columnist van de Wall Street Journal, probeerde het dapper nog eens in een column in de Wall Street Journal: het onfatsoenlijk handelen van Trump aan de kaak te stellen.  Zij zou het terecht vinden als Trump een impeachment aan zijn broek krijgt vanwege de door hem opgeroepen opstand van 6 januari. Geen enkele republikeinse senator/ congreslid sprong op de barricades om de Trump-aanhangers tot bedaren te brengen, aan te geven dat ze verkeerd bezig waren. De senatoren die Trump gaan vrijspreken stemmen voor een goed praten van de leugens van Trump.

Zoals altijd leverde haar column vele duizenden furieuze reacties op in de Wall Street Journal. Niet Trump moet geimpeached worden maar Pelosi, Biden en Harris vanwege hun steun aan de terroristen van Black Lives Matter. Trump heeft in de ogen van zijn aanhangers weinig tot niets fout gedaan in vergeleken met de grote misdaden van het voorgenoemde trio dat onwettig aan de macht is gekomen. Met 43.000 stemmen in enkele staten de andere richting op zou Trump herkozen zijn en de senaat in republikeinse handen (even ervan afgezien dat Biden landelijk ruim 7 miljoen meer stemmen kreeg dan Trump). Trump heeft een enorme, een soort religieuze aanhang en die pikt het niet dat hun idool zo door het slijk wordt gehaald. Natuurlijk heeft hij de verkiezingen gewonnen, je moet echt wel zo’n hersenloze verkiezingsuitslagontkenner zijn om dit niet in te zien, heeft hij erg veel goeds gedaan voor het land, het land behoed voor een democratische meerderheid in het hooggerechtshof en een invasie van immigranten en als eerste president onoorbare Chinese praktijken bestreden en een wondermooie belastingverlaging doorgevoerd en meer dan welke president ook veel bureaucratische regeltjes heeft afgeschaft. Trump is een open boek en daarmee de eerlijkste politicus die de VS ooit gehad heeft.

Al die reacties in de Wall Street Journal zijn bevestigingen van hoe verdeeld de VS is, hoe misschien tegen beter weten in bijzonder veel mensen Trump steunen en vinden dat hij meer de waarheid in pacht heeft dan de democraten. Zij vinden dat de mensen die naar CNN kijken gehersenspoeld zijn en heropgevoed moeten worden via de echte realiteit van Fox News en degelijke.

Tja, er is heropvoeding nodig: dat mensen zien dat de klimaatcrisis moet worden aangepakt, dat de inkomensverdeling te scheef is geworden, dat het immigratiebeleid menselijk moet zijn, dat discriminatie van o.a. zwarte mensen moet worden verminderd (uitroeien zou beter zijn, maar dat lukt niet) etc. Compassie.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten