11 juni 2023

wordt de rally breder?

 Heel de stijging van de S&P500 komt slechts door de zeven wonderaandelen.

In maart gingen de bankaandelen onderuit en die trokken alle cyclische aandelen mee en nog meer.

Volgens Jim Bianco is er sinds 31decemebr een enigszins duurzaam herstel van bankaandelen.in de VS. En samen met bankaandelen kan er heel wat meer omhoog. In Nederland is dat nog niet doorgedrongen bij bankaandelen. Alhoewel , de reden voor het herstel lijkt te zijn minder angst voor een recessie en vooral geen diepe recessie in de VS. En meer geloof in een daling van de inflatie naar 3% op niet al te lange termijn. Dat werkte door in herstel van cyclische aandelen.

Ondertussen is het enthousiasme voor tech wel erg overdreven geworden. Uiteraard kan het nog veel mooioeer, maar het gevaar neemt toe. Small caps lijken heel wat veiliger en kansrijker.

Tavi Costa is uiteraard weer door het dolle heen over de goudprijs. Die lijkt naar boven uit te breken op basis van minder productie en vooral onbegrensde verlangens van China om minder afhankelijk te worden van dollars. Goud is een veel te klein deel van de valutareserves geworden. Er is inflatie. helaas vor goud ook een concurrerende korte rente, maar per saldo lijken er gouden tijden aan te brken voor de edelmetalen.

MBS is teleurgesteld in het verwaarloosbare herstel van de olieprijs na de aankondiging om de olieproductie terug te brengen. Daar staat tegenover dat er een nieuwe meer renderende manier van fracking van olie is ontdekt. Dit wordt snel meer toegepast en kan leiden tot hogere olieproductie in de VS,




Geen opmerkingen:

Een reactie posten