Nenner gelooft in een soort calvinistische voorbestemming van de wereld, de cycli geven het al aan. Als de prijscycli omlaag gaan, dan komt het fundamentele verhaal er vanzelf wel bij. Zelfs zaken als 9/11 waren al voorbestemd via de cycli. Hij zet dat uiteraard wel preciezer: niet zo zeer 9/11 als hoe de markten om zouden gaan met 9/11 zat al in de prijscycli. De prijscycli geven de interpretatie van de markt het nieuws, niet het nieuws zelf.
Nenner gelooft nog steeds in een enorme val van de beurzen en de dollar in 2014. Dat vertelt hij overigens al enkele jaren, dit is een consistent negatief verhaal. Amerika heeft zijn zaakjes net zo min onder controle als Europa, al lijkt Europa nu ongeveer het ergste wel achter de rug te hebben. Echt herstel zit er de komende negen jaar nog niet in. Maar het verhaal van Europa is niet zo slecht als de meesten denken.
Over China is hij niet optimistisch. Als ze hun Amerikaanse staatsleningen gaan verkopen, zal de rente omhoog schieten. [N.B. Woody Brock is het hier danig mee oneens: de dollar zal dan onderuitgaan; pas als de Amerikanen zelf niet meer geloven in staatsleningen en men liever huizen en aandelen wil hebben, zal de rente vleugels krijgen].
Overigens ziet hij de rente in de komende dertig jaar stijgen. Daar zou hij wel eens gelijk in kunnen krijgen. Eerst zal de inflatie maar een beetje stijgen, maar over tien jaar wordt de inflatie echt een groot probleem.
bron: http://www.investmenteurope.net/investment-europe/discussion/2224134/charles-nenner-looks-at-cycles-to-predict-eurozone-outlook (met video)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten