5 januari 2021

en daar is 2021, nog niet echt goed

 De S&P500 sloot meer dan 1% lager en er zijn nog verbazingwekkend weinig omroepen om Powell te ontslaan vanwege onvoldoende aankondiging extra steun.

Waar kwam deze onverwachte daling vandaan? Dat is onduidelijk, maar het coronanieuws (de nieuwe vaccins bieden misschien onvoldoende bescherming tegen de Zuid-Afrikaanse variant) krijgt de schuld. Angsten voor de verkiezingen in Georgia hoor ik ook, zowel winst van democraten als republikeinen zou slecht zijn.

Dan is er nog de rebalancing van pensioenfondsen, die zou moeten leiden tot uitstroom gelden aandelen en misschien even bitcoins naar obligaties en cash. De rente steeg.

Ondertussen is duidelijk dat de particulier gewoon door koopt, hij spaart zich te pletter en belegt een deel daarvan (naast aflossing credit card schuld).


Technisch ziet het er even wat minder goed uit (daling van gamma is meestal een slechte zaak voor beurzen). Er zijn veel te weinig bears.


De sterrenwichelaars zien veelal slechts daling na half 2021, al waarschuwen de Gann-aanhangers ook voor de periode half februari-maart.

Ach, waar is die goede glazen bol toch. 

Er is doorgaande exponentiële stijging van bitcoins mogelijk tot ongeveer juli hoopt men (JP Morgan ziet 146.000 en Raoul Pal houdt 1 miljoen als mogelijk, zij het voorlopig nog niet basisscenario en uiteraard zal er wel iets anders gaan gebeuren) op grond van instappen van institutionele beleggers en geleidelijk meer mogelijkheden om ermee te betalen tegen een redelijke prijs en vooral op grond van een wasmand aan fundamentele verhalen dat bitcoins echt de toekomst hebben. Wiesenthal heeft ontdekt dat het een religie is. De ongelovigen gaan niet naar de hel, maar moeten toezien hoe hun nepgeld waardeloos zal worden. Voor de gelovigen is niet de hemel, maar onmetelijke rijkdom in het verschiet.

In Amerika heb je nu klimaatcrisisontkenners, ontkenners van de verkiezingsfraude en ontkenners van de nieuwe wereld van bitcoins/ blockchain.



 Ondertussen brak goud naar boven uit evenals de inflatieverwachtingen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten