29 juni 2010

Duits Tsjechische prakjes






De Duitse en Tsjechische keuken lijken wel op elkaar. Goedkoop en veel vlees. De wildgerechten zijn het beste.
Duitsland heeft zijn Schweinehaxen, slachtschotel (zie plaatje; 5-6 euro), schnitzels en Scheiterhaufen. Veel eten voor weinig geld.
Tsjechië heeft ook zijn vleesschotels met die rare dumplings (ongeveer € 4-6) (zie plaatje). Met die gummiballen doe je me geen plezier. Heel populair is ook de goulash in brood. Dat krijg je dus letterlijk: goulashsoep in een uitgehold brood (ongeveer € 3) (plaatje). Met het bijgeleverde botte mes is zoiets moeilijk te verorberen.
De Apfelstrudel is als toetje populair, niet zo raar, want het kost maar € 1. Flensjes met ijs € 2.
In Duitsland zie je in de nieuwe hippe ketens dat het er vooral om gaat dat het gerecht cool met bijvoorbeeld een moeilijke extra houder op tafel gezet wordt.
De smaak is niet navenant. De ijscoupes zijn dan weer wel geweldig.
In Tsjechië kun je als toetje Weense koffie plus een whisky bestellen (=Irish coffee) voor minder dan € 3. Och ze leren het daar wel wat de westerse toerist wil, maar nu heeft het ook zijn(goedkope) charme.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten