15 september 2011

Gaan de beurzen van de Opkomende Landen de S&P met 30% verslaan (Benderly)?



De outperformance van de Opkomende Landen versus de S&P komt eigenlijk alleen door een gemiddeld per jaar 15% betere winstgroei (door de hogere nominale BNP-groei). Sinds 2000 is de winstgroei in de Opkomende Landen elk jaar beter dan die van de S&P. Vóór 2000 was dit niet het geval, het beeld was veel grilliger.
De koerswinstverhoudingen zijn de afgelopen tien jaar niet verbeterd tegenover de S&P, het afgelopen jaar zelfs verslechterd: dat was niet de reden van de outperformance na 2000.

Benderly heeft een voorspelmodel voor de outperformance van de Opkomende Landen versus de S&P gebaseerd op de reële rente van een jaar geleden en de verandering van de reële rente. Een lage reële rente voorspelt outperformance. Die was er het afgelopen jaar niet vanwege al maar afnemende risk appetite (dat raakt Opkomende Landen harder dan de S&P).
De 30% outperformance van Opkomende Landen komend jaar komt er alleen maar als de economische indicatoren daarvoor hun dieptepunt hebben gezet, d.w.z. alleen als de Aziatische/ Chinese PMI's vanaf ongeveer nu weer gaan stijgen en Europa geen totale ramp wordt/ de ISM ten minste stabiliseert (dat is het basisscenario van Benderly)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten