20 augustus 2020

Donderdag. Donder. Dag $ 2.000.000.000.000 waarde voor Apple.

 

Donderdag klinkt altijd al een beetje onheilspellend. De FED is erg onzeker over de economie en het virus en dat voedt de nu nog geringe angst voor een W-recessie (17% van de economen houdt hier serieus rekening mee). Aantal initial claims voor werkloosheid steeg weer boven 1 miljoen en dat werd eens een keer niet met gejuich (want meer hoop op stimulering) ontvangen. De FED lijkt een beetje de weg kwijt volgens de notulen. Dat lijkt ook het geval met de grote roerganger, die Amerika weer groot probeert te maken, maar eerder in het omgekeerde lijkt te slagen. Het zo geroemde resultaat van fase 1 in de onderhandelingen over de handel tussen China en de VS heeft nog geen extra import van China opgeleverd (behalve van Amerikaans talent).

De discussie is via dreigen verbieden van bepaalde diensten van Huawei, TikTok, WeChat etc. venijniger geworden en vanuit China reageert men vooral door de discussie dan maar te stoppen, niet de import great again te maken. Amerika zakt weg door corona, China niet, daar begint men weer te feesten. Dr. Copper heeft het goedgekeurd, de koperprijs ligt nu op een twee jaar hoogtepunt.

En no deal tussen democraten en republikeinen over extra coronasteun. Tot wanhoop van minister van Financiën Mnuchin die wel bereid was tot weer een deal, maar deze keer in de wielen werd gereden door chef staf Witte Huis+ Trump (uit angst dat Mnuchin weer te veel weggaf. In wat voor tijden leven we, als  men bang wordt dat de minister van Financiën te royaal wordt). Veel extra tijd lijkt nodig. Onbegrijpelijk in moeilijke tijden, men kan de politieke strijdbijl maar niet begraven. Men hakt op elkaar in terwijl het virus stilletjes verder doorgaat en heel wat inkomens het ravijn in gaan (de zogenaamde  ‘income cliff’ na 31 juli). 

Goud ligt er moeilijk bij, vooral sinds Warren Buffett zich heeft opgeworpen als grote beleger in goudaandelen. Hij wordt nu een beetje mee smalend behandeld als belegger waartegen je contrair moet zijn, net als toen hij op het dieptepunt (voorlopig) afscheid nam van zijn luchtvaartmaatschappijen. Misschien dat het toch goed komt met Goldman Sachs dat ook niet langer zo in de gratie is bij het orakel van Omaha en zijn kornuitjes.

Zelfs Adyen kan niet meer bekoren, na zo’n enorme rit naar boven is zo veel verdisconteerd dat het haast niet meer kan meevallen. Idem Nvidia. En zoals Ter Veer al zei, zelfs het mooiste meisje kan niet meer [schoonheid] geven dan ze heeft.



(plaatje via SoberLook). Tja, het wil even niet. 28 miljoen Amerikanen krijgen nu een of andere werkloosheidsuitkering, toch echt meer dan de 1,7 miljoen van een jaar geleden. Misschien toch geen reden voor all time highs en moet je tevreden zijn met het prachtige herstel sinds maart..


Geen opmerkingen:

Een reactie posten