24 januari 2022

ach, de wereld vergaat nog niet

 Weer een dag met flinke dalingen op de beurzen. Zoals verwacht draaide men in de VS later op de dag wat bij. Bitcoins toch niet verder omlaag. Heel verhaal over bitcoin op twitter Dylan LeClair 🟠 op Twitter: "$BTC at 35k How did we get here and what possibly comes next? A thread on macro, bitcoin on-chain and derivatives 👇👇" / Twitter . Interessant. Daling tot $24.000 mogelijk, maar dan net als zo bijna elk jaar een generational buy opportunnity. Onder $24.000 zou de gemiddelde speculant in bitcoin op break even staan. Echt erger werd het tot nog toe nooit. Ik zag een vergelijking van de koers van bitcoin met de inflatie van Weimar republiek. Zo bedoelede men het niet, maar toch, het lijkt er wel op.

Nayib Bukele heeft weer toegeslagen en voor El Salvdor 410 extra bitcoins gekocht. Buy the dip preekte hij tot de bitcoin ongelovigen en gelovigen.

Ach de wereld is nog niet zo slecht. Mannen met chirurgisch mondkapje worden door vrouwen als aantrekkelijker beoordeeld dan zonde mondkapje volgens onderzoek. Een goed geklede man is nog steeds extra aantrekkelijk. Idem voor vrouwen.

De rente is weer flink gedaald, men is bang voor verdere instorting van beurzen en de macro cijfers zoals flash PMI zijn flink verslechterd. China verruimt steeds overtuigender, want ze willen 5,5% groei en daar is heel wat voor nodig.

De dalingen vandaag leken al behoorlijk op gedeeltelijke capitulatie.  Tesla nog steeds niet goedkoop. FANG onder druk.

Men doet net alsof Oekraïne al onder de voet is gelopen door de soldaatjes van Poetin en de gaskraan naar Duitsland voor altijd is dicht gedraaid. Het is nog niet zo ver. En het zou me niet verbazen als Poetin hooguit een muizenstapje in de Oekraïne gaat zetten. Hij heeft militair gezien zijn hand reeds overspeeld.

Me roept veel te blij dat men iets als 1987 ziet en dan fanatiek gaat kopen. Nee, geen 1987. Wel iets als 2018 kennelijk.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten