23 februari 2022

en weer meer donkere wolken boven Oekraïne met de zegen van Trump

 Even leek het ero dat Poetin alleen de bezette delen van Donbass erkende sla staat, maar hij bedoelde echt de totale Donbass die meer dan twee keer zo groot is. De bezette Donbass heeft Poetin militaire hulp gevraagd. Poetin gaat met een vredesmissie helpen. Enigszins problematisch is dat er veel troepen van de Oekraïne zich hebben ingegraven. Die sneuvelen dan maar, to rectify the cout, want het Oekraiense leger heeft nu nog meer soldaten dan de troepen om Oekraïne heen zo denkt Poetin vast.

Trump complimenteerde Poetin met zijn heldere plan om via een vredesmissie Oekraïne tot de orde te roepen. Zij moeten weer onderdanig worden aan het Herrenvolk, bifferstaatje worden.

Er komen sancties die Poetin terecht voorlopig opvat als poppenschuimpjes. Rechtse partijen roepen hun president/premiers op uit te leggen waarom hier belastinggeld aan verspild moet worden. Het helpt toch niet. Het is niet ui te leggen aan de kiezers in West Virginia, zo zullen we snel gaan horen.

Voorlopig lijken beurzen nog niet erg onder de indruk van de nakende oorlog in Oekraïne. Ja, hogere gasprijzen. Dat gaat Poetin helpen, zo zal Biden uttleggen aan de keizers in West Virginia. Die snappen dat allemaal dan niet meer. . Wilders roepte gekkie Rutte ook al ter verantwoording over die poppenschuimpjes. Veel te erg voor onze belastingbetalers.

Ondertussen vallen de economische cijfers weer wat mee. De PMI's zijn sterker dan gedacht in het Westen. De hogere hypotheekrente remt het aantal nieuwe hypotheekaanvragen om een huis te kopen wel flink af.

Er komen meer signalen dat er te veel pessiisme is over beurzen. Na een 10% correctie gaat het in 90% van de gevallen best goed met de beurzen in het jaar daarna. This time is different natuurlijk, maar toch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten