23 januari 2020

Oldilocks naar Nieuw Zeeland en Australië

Morgen gaan we naar familie in Australië (niet in bosbrandgebied, wel met voor hun normale overstromingen ) daarna naar Nieuw Zeeland. Even weinig bloggen dus waarschijnlijk.
Hierbij een update van de beleggingskaart met de Oldilocksaanpassing.
 De koersen zijn flink gestegen en de S&P500 lijkt nog 3400-3500 te kunnen aantikken voordat er een correctie komt (of erger). Dat zou heel goed al kunnen starten tijdens mijn vakantie naar Down Under..
Voor de AEX zou dat betekenen dat we weer onder Joost komen (570-580 AEX, S&P500 onder 3000), zoals ik al eerder blogde.
Op mijn afscheidscollege heb ik diverse redenen gegeven waarom de komende tien jaar het niet zo goed met de beurzen zal gaan als de afgelopen tien jaar.
De belangrijkste reden was de verschuiving van de machten richting populisme, deglobalisering, minder bevoordelen bedrijfsleven/ rijken vooral omdat ze mee moeten betalen aan klimaatbeheersing en hogere zorgkosten.
Het zal dan niet zo goed gaan met de winsten, eigenlijk zoals we de afgelopen jaren in Europa al hebben gezien. Centrale banken zullen royaal moeten blijven, maar kunnen niet in dezelfde mate royaler worden als ze de afgelopen jaren voor elkaar kregen.
Rond 2024/26 zou het dan plotseling veel slechter gaan, een samenballing van tegenslagen over klimaat, zorgkosten, China en wat we nu nog niet weten. Dat is nog te ver weg, maar u bent alvast gewaarschuwd (=afdeling OK Doomer hopelijk).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten