8 december 2019

Bijgeloof PSV-indicator weer bevestigd


Een van de onzinindicatoren die ik bijhoud is de PSV-indicator. Het is net zoiets als de superbowl indicator. Er kan geen verband zijn met de beurzen, maar toevalligerwijze is dat wel zo geweest in het verleden.
Je hebt vaak goede beurzen gehad als PSV slecht speelde en slechte als PSV uitzonderlijk veel won, zoals eind 2018 bijvoorbeeld (13 wedstrijden geen puntverlies).
PSV speelt nu al tijden als een dweil en inderdaad, de beursrecords werden gebroken. PSV begint echter weer beter te spelen.
En, volgens het bijgeloof veel gevaarlijker, AZ speelt erg goed. Niets is erger voor de beurs dan een kampioenschap van AZ zoals in 2008/9 en 1981/82. AZ komt ineens weer dichterbij Ajax, veel spelers van AZ mogen debuteren in het Nederlands elftal en dat zou volgens het bijgeloof een serieuze beurscorrectie moeten betekenen, vooral nu PSV niet meer zo slecht lijkt te spelen.
Je ziet maar weer, hoe moeilijk het is om gelijk te krijgen voor de juiste redenen en hoe gemakkelijk door toeval je in de waan komt iets goed te kunnen voorspellen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten