24 april 2020

complottheorie: het is niet 5G maar AZ

De opkomst van social media heeft het verzinnen van complottheorieën eenvoudiger en populairder gemaakt.  Natuurlijk is de aarde plat, kijk toch uit je doppen en dan zie je het. Er is toch een reden dat je niet zo maar naar Antarctica mag.
Het standaard complotverhaal van corona was het onderstaande plaatje.
er wordt alles gedaan om de president aan de macht te houden. Trump moet laten zien dat je kunt rekenen op een hogere beurs met Trump aan de macht. Dat lijkt misschien te gaan lukken sinds de FED onder controle staat van Mnuchin en daarmee Trump. Waarderingen van tech-aandelen zijn bijna terug op de niveaus van 2000.
Tegenwoordig is populair dat 5G de oorzaak is van de coronacrisis sinds 5G werd uitgetest in Woehan.
Dat is het natuurlijk niet. Ik heb al heel wat keren geblogd over de PSV-indicator, een onzinindicator die zo vaak te pas kwam om het beursklimaat te duiden. De PSV-indicator geeft aan dat als PSV kampioen wordt de beurzen omlaag gaan en als AZ kampioen wordt de koersen dramatisch dalen en er een grote economische ciris ontstaat (1981, 2008). AZ was aan een enorme opmars bezig en het momentum maakte het waarschijnlijk dat AZ de voetbalkampioen van Nederland zou worden en niet Ajax. Maar er werd ingegrepen en via een kunstgreep is AZ niet kampioen geworden. Misschien verklaart dit wel dat de beurs instortte, maar dankzij de ingreep weer enorm opleeft. De onzinindicator PSV/AZ verklaart weer prima wat er aan de hand is. De AZ-vloek is weer op aan het treden. Voorlopig even rust omdat er niet meer gevoetbald wordt, maar over enige tijd komt er natuurlijk een beslissingswedstrijd tussen Ajax en AZ over wie eigenlijk kampioen had moeten worden en dan dreigt natuurlijk weer een nieuwe catastrofe als AZ wint.

1 opmerking:

  1. in Newsweek https://www.newsweek.com/controversial-wuhan-lab-experiments-that-may-have-started-coronavirus-pandemic-1500503 staat een wel enigszins overtuigend complottheorieverhaal: het zou een ontsnapt virus uit het lab van Woehan kunen zijn, er worden daar waarschijnlijk gevaarlijke virologische experimenten gedaan. Overigens lijkt de theorie dat het virus via dieren op mensne is overgesprongen nog steeds het meest waarschijnlijk.

    BeantwoordenVerwijderen