13 februari 2024

maart komt er aan, niet zo geweldig in een verkiezingsjaar met hoogtevrees

Zo rond februari/ maart wil het in een Amerikaans verkiezingsjaar vaak niet zo erg vlotten. Pas op de plaats of kleine correctie. Voor de grote correctie moet je meestal in het jaar na de verkiezingen zijn en zo lijkt het nu ook te gaan.

De inflatie daalt, maar niet mooi genoeg. China stimuleert, maar het lijkt nog niet genoeg. Het gaat niet best in Duitsland. De Amerikaanse rente heeft nog niet helemaal ingeprijsd dat de FED de rente maar drie keer gaat verlagen in 2023. Helemaal lijkt dat niet te gaan gebeuren, want het zijn tenminste drie verlagingen en misschien meer als de Amerikaanse economie tegenzit. Dat is nog niet het geval. Nieuwe orders/ voorraden geeft zelfs aan dat de industrie gemeten van ISM en PMI gaat herstellen. D.w.z. groei ietsje boven trend, maar niet genoeg om de inflatie nu al erg aan te wakkeren. De huurstijging zit in een solide downtrend en de vraag naar het aanhouden van geld is groot. Bij zeer lage geldgroei zoals nu moet dat de inflatie in een neergaande trend houden. Je moet Biden nog niet te vroeg afschrijven, hij heeft de economie, beurs en abortus mee. Hij moet gewoon wat beter zijn succesvol economisch beleid, met meer groei dan in de rest van de wereld verkopen. Er is een trendbreuk naar meer investeren door de industrie, naar reparatie van infrastructuur en een voorzichtig klimaatbeleid bij zeer lage werkloosheid.

De volatiliteit kan wat toenemen dor allerlei geopolitieke zieleroerselen van bijvoorbeeld Trump, Poetin en Xi. Seizoensmatig past dat goed bij maart. 

 Ik ook heb hoogtevrees met de nodige prachtige technologieaandelen. Buerzen zette nieuwe hoogtepunten en dat doen ze vaak uiteindelijk overtuigend, het kan dus nog hoger, zal moeten die te dure aandelen misschien even op adem komen. Toch maar weer vasthouden, maar ik zou wel eens op papier wat armer terug komen van mijn vakantie naar de Dominicaanse Republiek in de komende drie weken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten