12 juni 2011

verwachtingen voor 2012 stabiel= beurs niet in paniek



De verwachtingen voor de economische groei in 2011 in de VS zijn flink bijgesteld, maar die voor 2012 niet. 2013 gaat nu omlaag en dit kan de beurs gaan raken als die daling doorzet. Maar de beurs is het meest kwetsbaar voor neerwaartse bijstellingen van de groei voor 2012 op het moment (dat zou dan moeten komen door flinke bezuinigingen op de overheidsuitgaven in het verkiezingsjaar 2012).

Voorlopig is de daling van de Amerikaanse beurs veel kleiner dan de groeibijstelling voor 2011 aangeeft. De consensusschattingen voor de winsten in 2011 en 2012 geven geen krimp, die zijn nog steeds bezig aan een sterke opmars, terwijl in het verleden de consensuswinsten voor een kalnederjaar meestal omlaag gingen.
De winstontwikkeling en de verwachtingen daarvan zijn erg gunstig en dat voorkwam dalingen van betekenis op de beurs. Dat die winstverwachtingen zo goed zijn, komt voor een flink deel door de lagere dollar. Winsten in het buitenland zijn ineens een stuk hoger in dollars en de export groeit nu ook wat harder hierdoor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten