13 augustus 2017

samenvatting financieel economisch nieuws van de afgelopen week

Het uitslaan van oorlogstaal door Trump en Kim Jung Un deed de vriendelijke stemming op de beurzen halverwege de beurzen omslaan. De schade is erg beperkt, in de VS was het minder erg in de rode cijfers dan in Europa. Het lijkt er niet op dat Guam wordt aangevallen en de generaals zullen Trump waarschijnlijk wel in toom houden. Goed voor meer defensie-uitgaven hoor je ze denken, maar het moet niet serieus worden. En zo ging het tot op heden ook steeds, het is een soort Koude Oorlog.


Het economisch nieuws was betrekkelijk goed. Het vertrouwen van midden- en kleinbedrijf volgens NFIB in de VS steeg weer wat na een paar kleine dalingen in de maanden ervoor.
Het JOLTS report liet zien dat er steeds mer vacatures komen en de quit rate, hoe veel mensen vrijwillig hun baan verlaten stijgt.
productiviteitsgroei in tweede kwartaal +0.9%. Arbeidskosten per eenheid product slechts +0,6% (Q1 5,4%).
Consumentenkrediet juni flink lager.
Inflatie was opnieuw ietsje lager dan verwacht.
De rente kon door een en ander dalen, maar lijkt te laag vergeleken met de sterk gestegen koperprijs (het gaat goed met China).


Buy the dip, dat is wat veel mensen van plan zijn bij een dip. En die dip, een correctie, is er al zo lang niet geweest, nu is er een perfect excuus. Vervelende verhalen over de FANG-aandelen, de huidige bubbelaandelen, die een must zijn voor de momentumbeleggers en dat zijn er steeds meer.

  http://dashofinsight.com/aaron-brown-wins-silver-bullet-why-context-is-needed-in-reading-charts/
De trend is iets afgezwakt, we zitten er iets boven kennelijk. Het rustige regiem is nog niet afgebroken. Misschien dat Draghi onwelvoeglijke dingen gaat zeggen op Jackson Hole, at schuldenplafond etc. De rust kan verstoord worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten