14 april 2019

samenvatting financieel economisch nieuws van de afgelopen week

Het was pas op de plaats en +0,5% voor de S&P500 vanwege Disney en de eerste, meevallende winstcijfers van banken en de rozige commentaren van Jamie Dimon van JP Morgan daarbij. Uber gaat aandelen op de beurs brengen en waarschuwt misschien nooit winst te gaan maken.

De hoofdlijn inflatie was met 0,4% 0,1% hoger dan verwacht, maar de kerninflatie was met 01,148% lager dan verwacht (wel op basis van een andere, lagere metingsmethode voor kleding). De kerninflatie van de producentenprijzen viel wel ietsje tegen. Niet verontrustend, maar wel hogere inflatie door de hogere olie- en voedselprijzen. sommigen zien nu wel een meer opgaande trend door andere zaken dan meer loonstijging.
Er blijven geluiden komen dat de FED de inflatie laag vindt en ook Draghi was duiverig, maar zei niets plezierigs over TLTRO's.

Het consumentenvertrouwen ging iets omlaag volgens het survey van de University of Michigan, maar het vertrouwen van midden- en kleinbedrijf volgens NFIB ging ietsje omhoog. Hypotheekaanvragen om een huis te kopen stegen ook vorige week. Initial claims voor werkloosheid werden tot verbazing van velen weer lager op 196.000 slechts.
Nieuwe orders daalden. Vacatures (Jolts report) daalden behoorlijk.

China zag een sterkere groei van de export (+14,2%) dan verwacht, maar import viel meer dan verwacht terug. Kredietgroei lijkt sterker. Een en ander nog steeds vertekend door het altijd net iets anders vallende Chinese Nieuwjaar. Goed genoeg echter om een bevestiging te zien in betere groei in China. ook bevestigd door hogere metaalprijzen.

Brexit is voorlopig uitgesteld naar Halloween, maar de polls in Engeland laten no een groot ongeloof zien in een uittreding voor of op 31 oktober.

1 opmerking:

  1. I am absolutely loving your gorgeous blog!I love this blog.Thanks for sharing.

    BeantwoordenVerwijderen