25 mei 2024

als de ijskast van Wilders maar dicht blijft

 Het voorlopige akkoord van de voorlopige formatie van een kabinet in Nederland was niet zo extreem rechts populistisch als gevreesd. Om te mogen regeren had Wilders met zijn extreem rechtse PVV ingestemd met alle wensen van de VVD en NSC. 

En vooral de meest onhaalbare wensen in de ijskast . En nu vooral maar hopen dat deze ijskast 2000 meter diep in de geslote staatsmijnen in Limburg wordt gedumpt.

Hoop hebben ze, dat ze van Europa die lagere afdrachten, die extra vuilspuiterij bij het landbouwbeleid voor elkaar krijgen. Het vorige kabinet lukte dit nooit, maar als ze nog een keer hetzelfde proberen zal het vast wel lukken. Verder willen ze22% van de ambtenaren op de ministeries ontslaan. Dit lukte vorige kabinetten nooit, maar nu gaat het natuurlijk wel lukken. 

Ik had gedacht dat Wilders met een Peronistisch omkoopbeleid de kiezer zou gaan paaien, maar nee, hij gaat mee aan de lijnband van de VVD met een voorzichtig begrotingsbeleid gericht op de werkende mens en niet zo voor de gewone niet werkende man en vrouw. Minder geld voor onderwijs en onderzoek. Geen halt aan vervelende immigranten voor de landbouw en industrie, zo nodig voor de winsten van het bedrijfsleven. Eigen aandelen opkopen mag nog, want dat is meestal beter omspringen met de winsten van het bedrijfsleven (eens met deze maatregel).   . 

Het is gewoon het vorige kabinet met extra maatregelen om de immigranten maximaal in de stront te laten zakken en met matiging van elitaire linkse hobby´s zoals klimaat, de Publieke Omroep, uitkeringen, Europa, ontwikkelingshulp. Elitaire zaken zoals kranten en boeken worden flink duurder. Leuke dingen voor de mens komen pas in 2027 om de begroting niet al te erg in de min te laten raken voor die tijd.

Veel kiezers zijn tot tranen toe geroerd door zo´n mooi rechts beleid. Wilders heeft de linkse partijen uitmuntend in de hoek gezet door het zuur links en elitair te noemen. Wat is er nog meer elitair dan de krant? Gelukkig ben ik al krant lezend toch nog steeds elitair. En ´s avonds op de nodige dagen slobberend aan mijn wijntje. Heerlijk elitair. .

Mijn vader had als bijnaam zuur taartje. Hij was zoon van een banketbakker in Eindhoven beroemd om de lekkere bonbons en de lekkerste worstenbroodjes van Brabant. Hij werd daar niet al te veel mee geplaagd want behalve volslank was hij ook oersterk (dat heb ik niet van mijn vader geërfd) . Dat zuur moet je dan maar als geuzennaam zien denk ik. En vooral elitair zijn met klimaatbeleid, uitkeringen, de krant lezen en Europa. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten