12 mei 2024

optimisme over rente en China neemt toe

 De beurzen zijn weer in een vriendelijke bui na de dalingen vorige maand. We zitten weer dicht bij all time highs en bij sommige beurzen al op all time highs. De ECB gaat vrijwel zeker in juni de rente verlagen en de bank of England kan de ECB te snel af zijn. De FED is nog niet zo ver, maar ziet wel tekenen dat de groei van de werkgelegenheid in het slob raakt. Met de inflatieverwachtingen gaat het nog niet helemaal naar wens in de VS (consumenten zien nog te veel inflatie in de toekomst). De inflatie daalt tegenvallend weinig en traag, maar daalt wel (huren en benzine)

In de VS heeft Trump het moeilijker dan gedacht vanwege al die meer min dan meer schokkende details over zijn gedoe met Stormy Daniels en dat hij zit te knikkebollen tijdens zijn proces doet hem ook niet goed. Verkiezingsgelden horen zo niet uitgegeven te worden. Maar Trump mag alles, processen worden eindeloos uitgesteld, alleen zijn kompanen worden steevast wel veroordeeld.. Hij hoopt dat het bergaf gaat met Bidenomics. Maar Biden strooit nog steeds met heel veel geld, enorm geholpen door Yellen. Het is een schande volgens Druckenmiller dat bij volledige werkgelegenheid er een begrotingstekort is van 7%. De Amerikaanse economie zit niet in een depressie à la de jaren dertig toen het wel noodzakelijk was om fors met geld te smijten door de regering. Het bedrijfsleven staat er nu veel beter voor, met nu relatief weinig schulden en een schat aan ideeën die geïmplementeerd moeten worden, precies andersom als in de jaren dertig..

Het overdadige pessimisme over de beurzen van China is aan het wegebben. De stijgingen zien er steeds degelijker uit. Het gaat duidelijk weer wat beter in China, al zou ik daar toch beslist geen huis willen kopen. Men koopt maar door met koper, nu zelfs tegen de seizoentrend in. Dat is dan weer wel en wolkje aan de inflatiehorizon. De meeste wolkjes zijn ruim beschreven voor het Westen en in China ziet men zelfs deflatie.. 

Kennelijk is het wat meer tijd om te kopen wat goedkoop is en niet al te slecht, zoals China en midcaps. Dividend dat groeit. Mar vooral toch mooie vooruitzichten tegen niet al te torenhoge prijzen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten