4 januari 2010

Beware of the bulls





Het blog Bespoke signaleert dat nu 85% van de aandelen in de S&P500 boven het 10 weeks gemiddelde noteert. De bull markt is daardoor heel breed gedragen. Volgens Bespoke stopt de bull markt (voorlopig) als 90% boven het 10 weeks gemiddelde komt.

Bianco signaleert voortdurend dat het aantal pessimistische verhalen van beleggingsadviseurs zorgelijk laag is. Dat is zorgelijk, meestal moet men daarop contrair zijn. De vorige keren dat men op een vergelijkbaar laag aantal pessimisten stond moest men nogal eens toch optimistisch blijven en in aandelen beleggen (bijvoorbeeld juni 2003, 1983)

Ik heb een vakantieplaatje bij de ingang van de boerderij van mijn schoonouders in Australië geplaatst (van een tijdje geleden toen ik nog blond was). Oppassen moest je zeker, want de koeien die ze toen hadden (speciaal geïmporteerd omdat ze goed tegen hitte konden) erg wild waren en flinke hoorns hadden (ja ook de dames). Als je alles van de zonnige kant ziet en dat was natuurlijk het geval toen de foto genomen werd dan moet je oppassen: mooiere kan het niet worden, dus...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten