5 januari 2017

groei valt mee in wereld en niet tegen zoals in afgelopen jaren

het economisch nieuws is goed; winstverwachtingen gaan eindelijk omhoog. Volgens Gavyn Davies in de FT groeit de wereld voor het eerst in jaren weer boven trend terwijl de consensus van economen nog onder trend zit.
Volgens de aanhangers van secular stagnation moet je de trend van de afgelopen jaren doortrekken. men begint met een hoge voorspelling en door schade en schand wijs geworden srtelt men naar beneden bij. Niks ervan dta This time is different door die kloris van Trump. Dat is eerder reden de neerwaartse bijstelling te verdubbelen. We krijgen alleen maar inflatie en handelsoorlogen.

En de golventellers wijzen ook op risico op korte termijn. Dat zou overigens nog kunnen ook. Maar afgezien van de afgebeelde cycli is er nog een structurele opgaande trend die tamelijk snel opgepakt kan worden.
10 januari dieptepunt http://swingcycles.blogspot.co.uk/
de sterrenkundigen houden het op de derde donderdag van e maand (de schrik slaat om het hart van de inaugurale reden van Trump), door astrologen echter een week verder naar 28 januari verplaatst. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten