12 november 2017

Beurs een beetje minder overtuigend maar Goldilocks laat nog niet met zich sollen

De Vix staat ineens op 11 en nog wat na weken van 9 en nog wat. Donderdag moesten in Amerika de buyers van de dip in actie komen na de lagere opening op Wall Street en verder dalende koersen. Uiteraard was er aan het slot niet veel gebeurd. Maar toch, we zijn niets meer gewend aan volatiliteit.

JP Morgan vindt het tijd voor een tandje minder. Er worden redenen bij verzonnen die niet zo erg overtuigen op één na: zo aan het eind van het mooie beursjaar wordt het tijd wat winst te nemen.
Professionele beleggers nemen vaak wat te veel risico om hun benchmark te outperformen (want dat is de gemakkelijkste manier om dat voor elkaar te krijgen, op lange termijn gaan de koersen immers omhoog) en dat werkte in 2017. Om hun bonus veilig te stellen is het dan verstandig nu een tandje terug te nemen.

Dan de andere redenen. Het rommelt in Saoedi- Arabië waar de kroonprins stevig huishoudt onder belastingontwijkende prinsen. Hij hoopt via luxueuze detentie $ 800 miljard aan belasting binnen te halen en $ 100 miljard lijkt er toch minstens wel aan al te corrupte praktijken verdiend. Daarbij verbleken de Paradise Papers.


De veilig gewaande republikeinse senaatzetel van het oerconservatieve Alabama (vrij gekomen omdat Sessions minister van justitie werd) dreigt verloren te gaan nu van kandidaat Moore wat al te veel seksuele escapades aan het licht kwamen bij formidabele inspanningen van democraten om de senaatzetel te veroveren.
In Japan was er plotseling veel volatiliteit, vooral op vrijdag, misschien de schuld van Trump en Abe die een aanslag deden op de gezondheid van de karpers toen ze hun restanten fish and chips weg kieperden.
Buy the dip werkte een plotselinge 3%+ val voor de helft weg en de Japanse beurs had voor de week toch nog een minieme stijging.
High yield ligt er zwakjes bij en samen met de vervlakkende rentecurve (alhoewel niet afgelopen
week) is reden voor wat twijfels aan het reflatiethema.
90% weg, maar dat pikken de Paradise hedge funds zo maar niet met die onemtelijke olierijkdommen van Venezuela

 Het voorstel van de senaat hoe de belastingen te verlagen in de VS zorgde voor wat meer twijfel aan lagere vennootschapsbelasting in 2018. De verschillen met het voorstel van het congres zijn groter dan gedacht en dat leidt tot meer gesteggel dan gehoopt. De onduidelijkheid zorgt voor uitstelgedrag en slechtere polls voor republikeinen.

De Europese beurzen lagen er zwak bij. De dollar stopte de opmars, onduidelijke andere redenen, niet in de nopjes met winstcijfers en onvoldoende ijver van China om meer te importeren. Daar ziet men 1% minder groei dan aan het begin van het jaar, maar 6%+ is toch niet heel erg slecht.

De hogere olieprijzen kunnen even niet zo bekoren want daardoor is er ineens 1% meer inflatie en bijna navenant mindere groei van de reële consumptie in vele landen.
Speculatie gaat nog steeds vooral via de crypto currencies, 
het is vooral iets voor de millennials die meer in bitcoin zien dan aandelen (via a dash of insight, Jeff Miller)

het lijkt op internet 2000
Daar kan dus 99% van af.
Of 5000% bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten