14 november 2017

Dinsdag de centrale banken onaardig, woensdag Trump

Zorgen over de te snel vervlakkende rentecurve noopte enkele banken tot negatiever worden op cyclische aandelen en moet morgen recht gezet worden door centrale bankiers tijdens een conferentie. Zij moeten de markten ervan overtuigen dat er niets mis is met de nominale groei en ze dus de rente echt kunnen verhogen dan wel minder royaal met QE kunnen zijn. Ondertussen gaat niet alles meer zo goed bij high yield.

De grootste zorg is deze week wat Trump gaat zeggen over handelsverdragen. Er zijn grote stappen gemaakt, meer dan de markt weet. In Azië had Trump weer eens gemeld dat hij meer ziet in bilaterale verdragen dan in iets als de Nafta. De Wall Street Journal gaf maar eens een schot voor de boeg: de Nafta-recessie dreigt. Waarom Trump niet eerst alle aandacht blijft geven aan de plannen voor belastingverlaging is een raadsel, een beetje dom zou Maxima zeggen.

Bitcoin lijkt weer eens bezig aan de zoveelste terugslag à la Fibonacci van ongeveer 38% maar verdubbelde daarna steeds weer. Ooit moet dat niet gebeuren.
maar de buy the dippers geloven nog in goede winststijging
en men is weer dol op Japanse aandelen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten