31 december 2017

Overpeinzingen: bitcoins/ crypto currencies

Op de valreep ging de prijs van bitcoins behoorlijk omlaag. Chartisten zien een head and shoulder patroon dat op niet veel goeds wijst voor speculantjes in bitcoins. De afgelopen jaren overkwam dat bitcoinspeculanten wel vaker en tot op heden kwam er steeds een spectaculair herstel, nieuwe hoogtepunten na dalingen van 94(!) en 85%!...
Ooit gebeurt dit niet en wie weet is dat wel deze keer. De bitcoin verliest rap marktaandeel onder de crypto currencies. Experts verlaten het bitcoinschip. Dat wil nog niet zeggen dat crypto currencies slechte beleggingen zijn, er blijft vraag naar een betaalmiddel waarmee je snel, goedkoop en betrouwbaar kunt betalen over de hele wereld zonder dat dit betaalmiddel nar hartenlust door centrale banken en regeringen wordt ontwaard. Er kan een nieuwe nu nog niet duidelijke grote crypto winnaar opstaan die dit voor elkaar krijgt. De experts zien echter allerlei crypto currencies die het veel beter aan het doen zijn dan de bitcoin.
Nee, bitcoins waren niet de winnaar van 2017. Niet slecht natuurlijk, maar vergeleken met ripple toch maar kinderspel. Eigenlijk zegt de tabel het al: de winner takes all, maar dat is waarschijnlijk niet bitcoin.
Overigens 1274% is heel wat meer dan de Nasdaq-bubbel die in het laatste jaar (1999) 80% opleverde.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten