13 december 2017

terug: inzichten

Er is weinig veranderd aan het macroplaatje. Het nieuws komt beter binnen dan verwacht, maar het leidt nauwelijks tot opwaartse bijstellingen voor groei en inflatie.

Er is iets meer vooruitgang geboekt dan ik dacht met de belastinghervormingen in de VS, de vennootschapsbelasting lijkt meer te dalen dan ik dacht, maar dat lijkt pas in te gaan voor 2019 (als dat gebeurt, stelt dit het geduld van de beleggers wel erg op de proef). Idem voor Brexit.

Het meeste is er geschreven over bitcoins. Bitcoins zetten hun bubbel flink voort. Achteraf enigszins te verklaren met het verhaal dat het serieuze geld hier nog niets in had belegd en er nu serieuze asset allocaties komen richting crypto currencies. Toch is de bitcoin volstrekt onbruikbaar om goedkoop transacties te doen en vergt het een verbruik van elektriciteit dat even volstrekt onaanvaardbaar is.
Markten zijn nog steeds trending, maar de opmars gaat zo langzaam dat de alarmbellen voor overbought niet erg rinkelen (S&P niet meer dan 10-14% boven 40-weeks gemiddelde, de vierjaarstrend in de optimistische variant blijft maar steeds net niet bereikt).

Misschien is er enige rotatie uit groei- en momentumaandelen naar waarde- aandelen.
De rente lijkt iets op te lopen na de kleine daling in Europa. Daarmee samenhangend lijkt de dollar wat sterker te worden versus de euro. Een en ander gaat verbazend langzaam.

Mueller heeft vorderingen gemaakt in het vinden van onwelriekende praktijken in zijn Ruslandonderzoek. Enkele marktvorsers beginnen hier ongerust over te worden, daar dit bijzonder veel politieke onrust kan veroorzaken.

De olieprijs lijkt niet uit te breken boven $65, maar te stabiliseren. Een oppepper voor olieaandelen.
$450 miljoen voor een schilderijtje dat wordt toegeschreven aan Leonardo da Vinci. Een peulenschil voor de kroonprins van Saoedi-Arabië die het werkje wegkaapte voor de neus van andere rijkaards/ musea zoals in Abu Dhabi. Kennelijk heeft hij vertrouwen in de olieprijs/ het bedrag dat hij weet af te troggelen van corrupte rijkaards in zijn land.


  

1 opmerking:

  1. I cannot truly enable but admire your weblog, your weblog is so adorable and great.It has given me courage to try scarier things. I tend to steer clear of them but not anymore.
    Packers And Movers Hyderabad

    BeantwoordenVerwijderen