16 februari 2013

aankomst Australi"e

De spuitbussen werden deze keer niet uitgebreid leeggespoten in het vliegtuig. Men is in Australi"e erg benauwd voor vreemde insecten etc.
De stewardessen van Qantas hadden nieuwe uniformen met een soort camouflagekleuren zoals de aboriginal kunst.
De douane was zoals gewoonlijk streng doch bureaucratisch (dat merkten we al bij het inchecken: dat lukte niet elektronisch, omdat het visum gecontroleerd moest worden). Na een dringende blik luidde het vonnis: " Australia " en ik mocht door naar Australi"e.
De douane was minder onbeschoft, het werd minder als een gunst gezien het land binnen te treden. Misschien kwam dat ook door het meer multi culti karakter van de douane daar tegenwoordig, uit meer landen en in alle soorten en maten.
Via een aantal nieuwe tunnels het eerste bezoek aan mijn schoonzus in Brisbane, een zwaar ondertunnelde stad dus tegenwoordig, vol tolwegen.
De eerste indrukken waren dat men er welvarender is geworden in de afgelopen jaren (al vond men van niet)en dat alles er verschrikkelijk duur is geworden (de vorige keer dat we er waren stond de euro 2 tegen de Australische dollar nu 1,30 en men heeft daar gewoon meer inflatie dan bij ons).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten