1 februari 2013

Fight the FED: aandelen kunnen wel omlaag

Gisteren blogde ik nog uitgebreid over Jim Bianco dat je met de FED mee moet gaan en je moet kopen als de FED geld in de markt pompt en vice versa. Zo lang iedereen verwacht dat de FED eindeloos blijft geld pompen kunnen aandlen alleen maar omhoog.


Je moet contrair zijn op het onderstaande tabelletje dat Bianco aanhaalde dat 60% van de beleggers de laatste jaren (alweer) hebben geleerd dat je niet tegen de FED moet vechten en dat de FED altijd beleggers zal redden, onverstandige banken van geld blijft voorzien etc.

  Bovenstaand plaatje laat zien dat nu echt wel genoeg mensen geleerd hebben: never fight the FED, dat geloof is een bubbel.   De markt tergt beleggers voortdurend. Net als men niet meer durft vanwege mogelijke rampen met het begrotingsravijn gaat de beurs als een speer in vrijwel rechte lijn omhoog. Elke dag voel je je de sukkel die The Great Rotation niet heeft zien aankomen. Natuurlijk moet je niet tegen de FED vechten. Welke oen doet nou zo iets doms.

Elke dag worden er meer weifelaars bekeerd tot het ware geloof van kopen tot je er bij neervalt.

Men durft ineens nu het fiscale klif zo keurig is weggewerkt en Draghi als man van het jaar Europa van staartrisico’s vrij houdt, ook al is die Rajoy maar een corrupt mannetje en valt de ene na de andere bank om (Monte Paschi, SNS) en is de winst van Santander tegenvallend.

Ik denk dat http://www.seeitmarket.com/signs-point-to-market-correction-all-time-highs-on-hold-13203/ wel eens gelijk kan krijgen. Een van mijn voorspellingen voor 2013 was Fight the FED en dat zou zo maar eens goed kunnen zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten