18 oktober 2017

de FED stoelendans

de kansen swingen enorm in de reality serie wie wordt de nieuwe baas van de FED

maakt het uit? beurzen zullen onprettig reageren als Taylor met zijn strenge regel die aangeeft dat de rente flink omhoog moet, zo denkt men.
Warsh lijkt ook niet alles, die houdt ook niet op met de rente te verhogen voordat een recessie onafwendbaar is. hij steunt Trump door dik en dub, wil echt iets doen om de regelgeving te versoepelen. zijn schoonvader is een van de beste vrienden van trump is.hij was favoriet in de polls, maar de laatste dagen is daar flink de klad in gekomen
Powell heeft de steun van de bureaucratie(Mnuchin), saai en veilig dus. even de favoriet, maar Trump wil niet saai.
dr kansen van Taylor bloeiden weer op na zijn etentje met Trump waar hij goed scoorde als apprentice.
dan Yellen. die zou natuurlijk herbenoemd moeten worden, maar dat lijkt onwaarschijnlijk. Trump oordeelt niet meer zo negatief over haar terwijl ze nog lelijker is dan Jetta Kleinsma.
Yellen was de beste voorspeller van de economie, een echte expert over wat gebeurt op de arbeidsmarkt (net zoals Greenspan alles wist van de goudmarkt).
Yellen is het laagste risico, je weet dat ze royaal blijft. Een nieuwe FED president wordt gewoonlijk in het eerste jaar getest met een enorme financiële crisis en springt daar meestal niet helemaal perfect mee om


Geen opmerkingen:

Een reactie posten