22 oktober 2017

En die correctie komt maar niet.

En die correctie komt maar niet. Misschien als Trump in zijn oneindige wijsheid het advies van Pence opvolgt en Taylor benoemt tot opperhoofd van de FED. De felbegeerde change, weer iets van Obama ongedaan gemaakt.
Winsten zijn goed, de winstverwachtingen lopen geleidelijk op, de macro is goed met groei boven trend en inflatie onder trend, er komen belastingverlagingen, de FED durft na december de rente haast niet meer te verhogen omdat de rentecurve reeds te vlak is, koerswinstverhoudingen zijn laag vergeleken met de rente en OK gezien de inflatie, het dividendrendement is inclusief buybacks prima.
The trend is your friend. Een hele goede vriend zelfs de laatste jaren.
Jeff Miller: Charlie Bilello makes creative changes in some classic market slogans. Here are the first few “Aphorisms in the Year of the Bull”:
Buy in May and Stay Leveraged Long
Buy the Rumor, Buy the News
Buy the Dip, Buy the Rip
Be Greedy When Others Are Greedy
Ik zou toevoegen de Japanse wijsheid van de Jaren 80: always buy, never sell. (dit zei  men echt steeds tegen  ons)
 Ondertussen geeft de barometer van CNBC aan dat beleggers nu greedy zijn, niet in het kamp van fear zitten.

Enkele aartsberen geven aan dat het nog verder omhoog kan voordat de klap komt
ik ben voorstander van de reële Dow Jones of S&P voor de trend op lange termijn. Dit Plaatje gaf niet aan dat aandelen te hoog waren gewaardeerd in 1987 en 1965 en ook niet dat in 2009 de koersen te laag waren)
Nog zo’n principiële beer. Het waarschuwingssignaal is gegeven, maar je hebt nog enige tijd om je koopzonden te herstellen. De beer gaat nog niet los.
En dat is wat de beren nu zeggen: ik blijf in de markt, want ik ben bang voor een “melt-up”, een doorgaande forse stijging. Daarna komt uiteraard de klap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten