15 oktober 2017

volg de trend of wordt een gefrustreerde bear/ de grote goeroe

Het economisch nieuws is goed, maar het reflatiethema bladdert af.


Misschien is nieuwe somberheid over de belastingplannen in de VS hier de reden voor. De niet herkiesbare republikeinse senator Corker vindt dat strooien met geld maar niets als het leidt tot grotere begrotingstekorten (en dat gebeurt natuurlijk als je op zo groot mogelijke schaal met geld strooit). Diverse andere senatoren hebben ook zo hun bedenkingen. Die belastingverlaging wordt geen makkie, niet zo groot as gehoopt en het zal nog wel even duren voordat men er uit is wat er mag aan belastingverlagingen.
Onze collega’s in Chicago vinden de gang van zaken zorgelijk, maar geloven nog steeds vast in het doorgaan van belastingverlagingen.
Vorige week schreef ik nog dat als de belastingen met $1500 miljard verlaagd worden in 10 jaar er dan 0,7% extra groei mogelijk is.
Deze week schreef Goldman Sachs dat er met $1000 miljard verlaging er 0,1-0,2% extra groei mogelijk is met risico aan de downside.
Dat gebeurt dus als er geen compromis met de democraten komt over minder belastingverlaging voor de rijken, blijvende aftrekbaarheid van lokale belastingen van de staten (vooral de democratische staten hebben hoge lokale belastingen) en meer infrastructuurinvesteringen.

Voor de beurs zou het beter zijn als de rijken wel meer belastingverlagingen krijgen, dan kunnen ze nog meer aandelen en obligaties kopen.
zoals zo vaak de laatste jaren is momentum de winnende strategie. Gewoon doorkopen, let niet op die insiders die hun aandelen steeds massaler gaan verkopen, koop wat stijgt.

Als je een bear bent, dan ben je een treurig species dat naar de psychiater moet.
Hedgeye geeft elke dag een cartoon en vaak is die geestig. De hoofdthema's zijn erme bears, de lage vix en politiek. die arme beren zijn inn de meerderheid.
De enorme hoeveelheid van deze cartoons begint een contrair signaal te worden
en dit is de oogst van slechts één maand. overigens kan Hedgeye ook wel eens bearish zijn, maar al een tijdje niet (tot op heden terecht).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten