15 februari 2018

fake news: inflatie slecht voor aandelen, goed voor goud

Even dacht men dat de inflatietegenvaller slecht voor aandelen zou zijn. dat vond de beurs vandaag een dwaling, vergelijkbaar met de verkiezing van Trump, volgens de beurs de beste president ooit, beter dan prutsers als Lincoln.
De volatiliteit is gestegen, de macrovolatiliteit is nu echt hoger met hoge inflatie en lage retail sales.
dat is allemaal fantastisch voor aandelen, want de rente stijgt.
Net zoals we enige weken terug steeds meer verhalen kregen dat het goed voor de beurs was als iedereen optimistisch is en beurzen overbought, zo komt men er nu ineens achter dat hoge volatiliteit goed is voor de beurs. Hoge inflatie is ook goed. Alles is altijd goed voor aandelen op lange termijn. Always but, never sell. Zelfs als j e op hoogtepunten aandelen koopt ben je na een genoeg aantal jaren steeds blij dat je aandelen gekocht hebt. soms duurt het even, in Japan zijn we nog lang niet op de top van 1990 en de AEX staat ook nog niet op de top van 705 in 2000.
The only way is up, koop zo duur mogelijk, altijd fantastisch, zo leren steeds meer studies. Wie dit niet gelooft, gelooft in fake news zo leren collega's me die nog nooit een kerninflatie van 0,35% gezien hebben (hoogste cijfers deze eeuw tot nog too in de VS).
Goed nieuws is lsect nieuws nu en slecht nieuws is goed voor de beurs. En vandaag hadden we slecht nieuws in overvloed, hoge inflatie en lage retail sales. Geen wonder dat de S&P door het dak gaat. Mar misschien komen er andere theorieën los als de 10-jaar rente in de VS door de 3% breekt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten