12 juni 2018

De wonderlijke week van nu


Sommige brokers hebben hele verhalen dat alles dit jaar draait om wat deze week gebeurt. Alles komt samen:

 het echec van de G7 (de Speld stelde voor dat Canada kernwapens moet gaan ontwikkelen om de verhoudingen met de VS te herstellen). 
De mediapropaganda van de ontmoeting van rocket mannetje Kim met die seniele gevaarlijke gek van Trump, zoals elkaar eerder genoemd hebben. Alles draaide om het handen schudden. Noord-Korea heeft niets officieel afgesproken behalve het verder verwoesten van een testsite voor kernwapens en terugbrengen stoffelijke resten van Koreastrijders  tegen Amerika van alles zoals stoppen met militaire oefeningen met Zuid-Korea. Trump ziet Noord-Korea wel zitten als een soort Florida voor China en Zuid-Korea. Alles kan alsnog goed aflopen als Noord-Korea de propaganda doorzet dat er een hemelse vrede gaat uitbreken met meer fabrieken van Zuid-Korea in Noord-Korea, minder schending van mensenrechten, meer welvaart.

De grote centrale banken vergaderen deze week. De FED gaat de rente verhogen en men kijkt vooral of er volgens de ‘dots’ 3 of 4 verhogingen in 2018 moeten komen in 2018 en of de FED duidelijker gaat communiceren dat ze al een heel eind zijn met het verhogen van de rente ondanks de hogere inflatie. De ECB moet gaan vertellen hoe ze gaan stoppen met QE in 2018. De Bank of Japan moet ook iets besluiten.

Deze week komen de inflatiecijfers los over de inflatie vorige maand. Dat was de verwachte 0,2% in de VS voor consumptie. Ook de retail sales in de VS moeten meer vastigheid geven over het herstel van de groei in het tweede kwartaal.

Trump laat op 15 juni zijn verlanglijstje publiceren voor $50 miljard extra heffingen op Chinese producten (naast de huidige $10 miljard voor staal- en aluminium).
Deze week moet Trump ook zijn speech geven over te hoge prijzen van medicijnen. Daar zal hij denk ik geen tijd voor vinden.

Vandaag moest de rechtbank aangeven of de fusie van ATT met Time Warner. Dat mag dus en dat geeft een enorme impuls aan andere overnames.

De nieuwe Italiaanse regering moet meer duidelijkheid geven over de plannen. In ieder geval in de euro blijven, iets doen aan hervormingen, niet oneindig veel geld uitgeven.

Ondertussen bewegen de koersen nauwelijks.
Totdat bepaalde koersweerstanden doorbroken worden. Dan is er volgens Tostrams een standaard katapult stijging mogelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten