27 november 2018

even niet zo erg omlaag


Powell:
Monetaire politiek is als lopen door een kamer vol meubels en het licht gaat ineens uit. Wat doe je? Langzamer aan doen, op de tast bewegen en eventueel stil gaan staan.
Dit wijst niet op twee tot vier of vijf keer de rente verhogen in 2019 zoals de dots van de FED nu nog aangeven, maar eerder op hooguit 1 keer. Dat is overigens ingeprijsd, maar niemand bijna gelooft het. Het zou een grote opsteker voor de beurzen

Claride, vice vice voorzitter van de FED, speelt al enige weken voor opperduif. Hij denkt dat de natuurlijke rente lager is dan 3%. Hij ziet ontwikkelingen die de inflatie onder het doel van de FED gaan brengen. Dat zou dan komen door herstel van de productiviteitsgroei waar hij in gelooft als Trump niet te wild doet met zijn handelsoorlogen.

.Beleggers lijken langzaam er weer in te gaan geloven dat de lange rente in de VS wel eens op korte termijn wat kan dalen. Dat wil er nog niet in bij economen, maar het zou zo maar kunnen.

Ze lijken onverdroten door te gaan met het kopen van korte looptijden, maar ze kunnen ineens wat inzetten om aandelen ,risk on beleggingen te kopen, deze maand althans volgens Bianco.
De vreselijke president van de Verenigde Staten van Amerika dreigt met importheffingen op Iphoe-onderdelen gemaakt in China. Men heeft mij ingefluisterd dat dit $6 per iPhone aan kosten betreft en 10% daarvan is $0,60. Het is volkomen duidelijk dat aandelen Apple daardoor minstens 27% omlaag moeten. Veel te weinig uiteraard. Aandelen Apple hebben nog niet zo lang geleden op $6 gestaan en dat moet uiteraard terugkomen nu Trump importtarieven great again gaat maken. Of niet soms?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten