1 augustus 2019

help, de FED is 'patient' met verlagen van de rente

Het lukte Powell weer om met zijn toelichting de beurs flink omlaag te krijgen. Hij deed wat iedereen verwachtte en wat de markt had opgedragen: hij verlaagde de rente van de FED met 0,25%.
Er was enige dagen geleden gedacht dat hij misschien de rente met 0,5% zou verlagen, maar toen Williams dat op academische wijze suggereerde, werd deze keutel zeer beslist ingetrokken op de dag erna. En zo geschiedde dus, -0,25%.
Ondertussen is er wrevel ontstaan dat de FED de rente verlaagt terwijl de economische groei zo hoog is en de werkloosheid zo laag en het consumentenvertrouwen zo hoog en de beurzen op record hoogte.Het is duidelijk dat de FED onder de plak van Trump zit en dat er wat zwaait voor tegenstribbelaars als de nieuwe vazallen van Trump hun/haar intrede doen binnen de FED.

Van te voren was al bedacht door de brokers dat de FED geen kwaad kon doen voor de beurs tenzij ze het verschrikkelijkste deden wat voor mogelijk gehouden werd: dat ze 'patient' waren met het veragen van de rente. Nee, dat zit niet n de prijzen. In de prijzen zit dat de FED in zijn broek doet voor Trump  en de omgekeerde yield curve: en moest signaleren dat de rente tomeloos omlaag zou gaan. Nee dus, het is reactief data dependent. Ze worden gewoon verrast door afzwakkende groei in de wereld door tomeloze inzet van Trump op in zijn ogen onschuldige handelsoorlogen zo lang de FED maar niet 'patient' is.
Begin dit jaar was de aandelenmarkt nog zielsgelukkig dat de FED rieo dat ze 'patient' waren, maar dat werd dus dwang tot verlagen. En nu is het niet een beetje verlagen, maar helemaal de gifbeker leeg tot onder nul en eindeloze QE. Zo niet, dan lagere beurzen.
Tot de markt weer tot bezinning komt en ziet dat de wereld niet zo slecht is.Geen opmerkingen:

Een reactie posten