30 maart 2020

idiote discussie dat bestrijden COVID-19 te duur is, vergelijk de Nederlandse Deltawerken na de ramp van 1953


Ja, wat is dat bestrijden van de financiële gevolgen van corona duur. Bij zeer weinig doden tot nu toe in Amerika. 2200 miljard fiscale stimulering bij nu 2400 doden (gaat naar 100.000+). Dat is nu zo’n 900 miljoen per dode, maar zelfs bij 100.000 doden een flink bedrag.
Maar kijk eens naar het Nederlandse Deltaplan voor het versterken/ophogen van de dijken na de grote watersnoodramp van 1953. Realistisch zou zo’n overstroming als in 1953 maar eens in 50-100 jaar gebeuren. Dat is per jaar minder dan 50 doden. En het kost miljarden per jaar, nog steeds om de dijken te versterken. Dat is toch wel akelig duur per mens. Een mensenleven is dat toch niet waard.
Toch is er werkelijk niemand in Nederland van mening dat we helemaal stapelgek zijn om dit te doen, dat we dat geld beter kunnen besteden en er dan minder zelfmoorden, verkeersongelukken etc. gebeuren.
We hebben gezien dat er enorme schade was door het ondergelopen land, geen oogst. Verwoeste huizen in enorme aantallen. Enorme schade financieel. Enorme schade psychisch. Iedereen was bang onder zeeniveau te wonen, maar die angst verdween door het Deltaplan. Tiendubbel en dwars het geld waard.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten