28 juni 2015

goed nieuws van de afgelopen week

Tegen mogelijke ellende voor Griekenland in was er toch het nodige goede nieuws:
1. Het hooggerechtshof in de VS keurde het homohuwelijk goed en oordeelde Obamacare als wettig.
2. De economische groeiverwachtingen voor de VS zitten weer in de lift (vooral door 0,9% consumptie in mei en de verbeterende huizenmarkt) en ook in Europa worden de verwachtingen steeds beter (o.a. door de PMI's, zelfs in Frankrijk en Italië gaat het beter).
3. De rente stijgt weer, waardoor de pensioenfondsen en levensverzekeringsmaatschappijen meer kans hebben solvabel te zijn/worden.
4. De senaat in de VS maakte het mogelijk het Transpacific Partnership tamelijk snel te gaan invoeren (het was een zeer goede week voor Obama). Dit is het belangrijkste handelspact sinds de Uruguayronde. Het is broodnodig voor het weer aanjagen van de wereldhandel.
5. Het gaat ineens weer beter met de winstgroeiverwachtingen in de VS. De lagere olieprijs en sterke dollar zijn verwerkt.
6. Biotech en nieuwe voortgang in kankeronderzoek  http://www.technologyreview.com/featuredstory/538441/biotechs-coming-cancer-cure/

7. vooruitgang met onderzoek over batterijen  http://qz.com/433131/the-story-of-the-invention-that-could-revolutionize-batteries-and-maybe-american-manufacturing-as-well/ 

The story of the invention that could revolutionize batteries—and maybe American manufacturing as well


Geen opmerkingen:

Een reactie posten